Boekentip februari 2021

Deze maand het boek “Bang mannetje” van Mathilde Stein en Mies van Hout. Bang mannetje is bang en onzeker. Hij durft niet te zeggen dat hij aan de beurt is bij de bakker en is snel bang dat mensen hem uitlachen als hij zijn lievelingsbroek aan heeft. Dit wil hij veranderen. Hij maakt een afspraak met de Toverboom, maar die staat in een Wild Woest Woud….

In dit verhaal is de boodschap dat je zélf wat kan doen aan je eigen onzekerheden. Bang Mannetje heeft zelfreflectie en stapt dapper door het Wilde Woeste Woud om zijn angsten te doorstaan. Jonge, gevoelige kinderen ontdekken dat dapper zijn best spannend is maar óók dat het resultaat geeft. In dit geval lukt het Bang Mannetje na zijn bezoek aan de Toverboom in zijn lievelingsbroek naar de bakker te gaan. Welke angst durf jij aan te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.