It takes courage to grow (up) and become who you really are

“Ik ga nooit meer het onderwijs in”.

Zo begon ik mijn reis met mijn eigen bedrijf. Boy, was I wrong. Het kan verkeren.

Afgelopen jaar was het eerste jaar dat ik alleen maar bezig was met mijn bedrijf. Vol plannen ging ik aan de slag. Het was heerlijk om bevestigd te krijgen waar mijn kracht ligt en om daar verder mee aan de slag te gaan. Dit is leuk! Doen wat je kan, leuk vind én er ook nog voor betaald krijgen.

Zo’n eerste jaar gaat nooit voorbij zonder struggles uiteraard. Ik heb veel geleerd. Ondanks dat ik al eerder een bedrijf runde, is het als ZZP’er (en dus alles alleen moeten doen en ervaren) toch weer anders. Je leert het meeste van je fouten. Dat heb ik ook ondervonden.

Om mijn diensten uit te breiden ben ik begonnen met een opleiding tot pedagogisch coach; maar helaas werd ik geveld door corona en stond die opleiding dus stil. En nog. Want ondertussen zat mijn zoon thuis omdat er geen leerkracht was. Ik zat ook thuis, met mijn PABO diploma. 1 en 1 = 2, dus ik meldde me aan als invaller. En zo geschiedde dat ik per maart tóch weer in het onderwijs terecht kwam. “He, maar dat wilde ik toch niet meer?”.

Na een roerige periode, vooral bij mij intern, kwam ik tot de conclusie dat ik iemand ben die met haar voeten in de klei moet staan. Ik ben geboren om voor de klas te staan en de kinderen te zien en daar mee aan de slag te gaan. Zonder kleuters en peuters ben ik niet in functie. En ja, ik vind het heerlijk om weer een klas vol met onbevangen jongens en meisjes te mogen begeleiden.

Zo zie je maar, wat je vooraf roept hoeft helemaal niet waar te worden. Het gaat zoals het gaat. Ik kan maar beter stoppen met roepen, wat er komt komt en ik kies dan hoe ik er in mee ga.

Ik weet inmiddels wat ik niet wil en daardoor ook beter wat ik wel wil. Dat wil overigens niet zeggen dat het ook zo gaat. We zien het wel. Komende periode is een periode van rust en bezinning. Voor mij gebeurt dat op het strand aan de Spaanse kust. Daarna start ik dus 1 dag in de week als kleuterjuf op een school hier in de buurt. En wat daar verder uit voortkomt? Ik ga het meemaken en er open in!

Ik wens jullie allemaal een heerlijke vakantie en de rust die je nodig hebt. Geniet van het goeie en tot na de vakantie!

Mooi boek voor als jouw vakantie naar de Nederlandse kust voert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *