Boekentip januari 2021

Deze 1e boekentip gaat over het fantastische boek “Laat maar los, Koala” van Rachel Bright. In dit verhaal zit Koala lekker in zijn boom, een beetje te luieren in zijn comfortzone. Zijn vriendjes vragen hem meermaals om beneden, uit de boom, mee te komen spelen. Maar Koala vindt dat eng. Want stel dat er iets engs gebeurt en stel nou dat het niet leuk is. Kortom: Koala heeft allerlei excuses klaar om het NIET aan te hoeven gaan. Dit gaat een hele tijd goed, tot er iets gebeurt waardoor hij het wel moet aangaan!

Een mooi verhaal met een nog mooiere boodschap. Koala is, net als veel kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, bang voor nieuwe dingen. Het kan maar zo verkeerd gaan natuurlijk. Als je de mindset hebt dat nieuwe dingen alleen maar leuk zijn is het makkelijker. Veel kinderen denken in onmogelijkheden. Dit boek leert ze dat nieuwe dingen aangaan spannend maar ook goed is. Een aanrader dus voor kinderen die wel eens wat nieuws mogen proberen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 133870796_2736998069848302_652588617172200837_o.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.